Jeg er Master QEP

Det er helt vanvittig, men jeg er Master QEP. En MQEP er en kvalifisering fotografer kan oppnå ved å levere fysiske print til bedømming av en internasjonal jury. Fra før av har jeg to QEP kvalifiseringer i nyfødt og bryllup, og denne gangen tok jeg steget opp og fikk tittelen master.

Dette skriver Federation of European Photographers (FEP) om kvalifiseringen;

«The Master Qualified European Photographer (MQEP) Certificate is reserved for the more accomplished QEP holders. To date approximately 80 Top European Photographers have received a Masters distinction for their supreme quality. 
To reach MQEP level the photograper must demonstrate flawless technical skills as well as strong vision.

Hvordan panelet ble til

Prosjektet jeg valgte å levere har jeg jobbet med i snart 5 år, og betyr mye for meg. Ikke bare er det kreativt og litt spesielt, det har dypere mening som ligger veldig nært til nyfødte, som jeg fotograferer ukentlig. I starten av 2023 bestemte jeg meg for å kjøre på, og tok kontakt med Laila Villebeck som var mentor under min første QEP.

Det ble noen måneder med mye tegning og mye photoshopping. Det skulle være variasjon i blomster, betydninger, babyer og poseringer, og alle skulle passe sammen. Når bildene var ferdig måtte testprint bestilles for å finne ut hvilket papir som passet bildene, og så ble bildene bestilt. Feil som kom frem på print måtte redigeres og bestilles på nytt. Helt til slutt måtte bildene fraktes fra Norge til Italia, uten skader, for bedømming.

Det sitter en rekke med mennesker med ryggen til kamera. De sitter og ser på 20 svarthvittbilder.

Vin og faglig påfyll

I italia hadde jeg en husmorferie så det sang etter. Helene Bringedal som innimellom jobber for meg var med, og vi storkoste oss med god mat, vin, fotograferinger, faglig påfyll, latter og dansing. Det var en opplevelse å være med under bedømming av andres panel. Det finnes knapt bedre måter å lære på enn å observere dyktige fotografer bedømme bilder.

Nesten helt sist ut på søndagen ble panelet mitt satt fram, og jeg fikk ikke lenger være i rommet. De hentet meg inn når bedømmingen var over, og følelsen jeg fikk når de sa panelet var godkjent er virkelig vanskelig å beskrive. Heldigvis var det dyktige kollegaer som både filmet og tok bilder, som jeg kan ha med meg for alltid.

Photos by Martin Krystynek – Thank you.

Lene Fossdal som gliser voldsomt og holder seg for ansiktet. Rundt henne står folk og klapper og er glade mens de ser på henne.
Bilde av Lene Fossdal som tørker en gledeståre. Hun blir tilbudt papir fra Andy Hens som kommer inn fra venstre i bildet.
Lene Fossdal som snakker med en dame med ryggen til. Hun er veldig glad.

Some behind the scenes taken by phone.

Interessert i nyfødtbilder hos meg? Se flere bilder her.

Leave a Comment