The Qualified European Photographer

På hjemmesiden til FEP (Federation of European Professional Photographers) kan man lese dette om kvalifiseringen QEP; 
«The Qualified European Photographer (QEP) qualification aims to recognise and reward excellence in European Professional Photographers. To reach this level, a photographer must have excellent technical and artistic skills, the panel must have, besides technical talent a certain wow-factor that sets them apart from others.» 
8. juni 2019 fikk jeg tittelen som QEP; Qualified European Photographer i kategorien nyfødt. 

Godstemning med dommerne etter at jeg ble godkjent som Qualified European Photographer.

Juryering rundt om i Europa

Det var presidenten av Norges Fotografforbund Truls Løtvedt som på årsmøtet pushet oss norske fotografer til å søke. I mars begynte jobben mot å levere et panel allerede i juni. 

Juryering gjøres to ganger i året, og i en ny Europeisk by hver gang. Denne runden skulle ta sted i Bergen, så målet var å kunne levere til førstkommende juryering for oppleve det personlig. 

Det måtte selvfølgelig bli nyfødtbilder jeg skulle levere. Etter noen år som nyfødtfotograf hadde jeg muligheten til å hente gamle bilder fra arkivet, samt kjøre på med fotograferinger for å få inn flere, og bedre, bilder. 
Jeg ble tildelt en mentor og var så utrolig heldig å få selveste Laila Villebeck fra Sverige. Hun er helt fantastisk på bilder, og var en utrolig god mentor underveis. (Mitt neste mål må være å bli en like god fotograf som Laila.)

Dommerne som juryerer bildene mine og vurderer om jeg er god nok til å bli QEP.

Godkjent som Qualified European Photorapher 

På selve dagen for juryering var jeg faktisk booket for heldagsbryllup, men begynte seint og fikk med meg litt av bedømmingen først. Flaks for meg kom også panelet mitt veldig tidlig, og jeg fikk være der for resultatet. 
De minuttene dommerne bedømte bildene mine virket mer som en halv time, og jeg tror jeg var mer nervøs enn den gangen jeg tok fagbrevet. Det var helt fantastisk å kunne være der. 

Slik så panelet ut

Heldig er jeg som får lov til å jobbe med så mange herlige nyfødte! Jeg er også utrolig takknemlig for alle foreldrene som har latt meg få bruke bildene av babyene deres. Det har vært en skikkelig gøy og veldig lærerik prosess, og jeg gleder meg allerede til neste utfordring. 

Er du nysgjerrig på flere av mine nyfødtbilder? Ta gjerne en titt i galleriet