Ny tittel! QEP i Bryllup

I juni 2019 fikk jeg ny tittel! Den prestisjefulle «Qualified European Photographer» i kategorien nyfødtfotografi. QEP er et kvalitetsstempel arrangert av Federation of European Photographers. Du kan lese mer om kvalifiseringen og hvordan det gikk sist her.
I juni 2022 prøvde jeg meg igjen, denne gang i sjangeren bryllup. De som kjenner til meg vet at jeg alltid har noe nytt på gang, og med en kvalifisering i nyfødt var det klart jeg måtte jobbe mot en ny tittel; QEP i bryllup også.

I utgangspunktet så ønsket jeg å levere nytt panel allerede 6 måneder etter min første QEP, men når jobben med å samle bilder startet skjønte jeg at det ble vanskelig. Jeg fikk en ny mentor, denne gangen Martin Krystynek, som lærte meg å se på bryllup med nye øyne. Prosessen ble derfor lenger enn jeg ønsket, og året etter kom pandemien og flere av kvalifiseringene ble utsatt.

6 menn holder opp en print av et bryllupsbilde. De smiler til kamera og holder tommel opp. Bak dem er en rekke med flere bilder.
Photo: Martin Krystynek

Utålmodig og usikker

I november 2021 hadde jeg satt sammen et bryllupspanel som jeg valgte å sende til Finland for juryering. Jeg var både utålmodig for å levere, men også usikker på bildene. Selv om jeg likte alle bildene hver for seg, klarte jeg ikke å få dem til å passe sammen. Den gangen ble ikke panelet godkjent. Med utgangspunkt i tilbakemeldingene jeg fikk sendte jeg nytt panel i juni 2022, denne gangen til Slovakia, og fikk ny tittel som QEP i bryllup.

Photo: Martin Krystynek

Denne reisen var både større og lenger enn den jeg gikk igjennom for å få kvalifiseringen i nyfødt. Noe av det aller viktigste, og gøyeste, var at jeg ble en bedre bryllupsfotograf ved å jakte en slik tittel. Jeg gikk fra å like oppstilte parbilder til å elske de autentiske øyeblikkene. Ikke bare har det gjort meg en bedre fotograf, men det har gjort det gøyere å gå på jobb.

Det eneste som var trist med denne runden var å ikke være der under bedømmingen. Det er veldig stas å være i lokalet under bedømmingen, og ikke minst i minuttene etterpå. Det er en spenning til å ta og føle på, og alle som jobber med dette setter det veldig høyt. Det er stor respekt for bildene og prosessen, og det er noe man ikke får oppleve uten å være der. Vel, vel. Neste gang!

Qualified European Photographer; Bryllupspanelet